Pieterse installatietechniek

Verduurzaming

Bij Pieterse Installatietechniek geloven we in het creëren van een groenere toekomst door innovatie. Met onze ervaring in het installeren van warmtepompen en zonneboilers bieden we huishoudens en bedrijven de kans om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, terwijl ze genieten van efficiënte en kostenbesparende energieoplossingen. Leer meer over hoe u kunt bijdragen aan een duurzamere wereld met onze hulp.

Warmtepompen

Warmte is overal aanwezig, in de buitenlucht bijvoorbeeld. Een warmtepomp gebruikt deze omgevingswarmte om op efficiënte wijze uw woning of bedrijfsruimte duurzaam te verwarmen. Voor iedere woning en bedrijfsruimte, of het nu gaat om nieuwbouw of
renovatie, bestaat er een passende warmtepomp. Bij ons kunt u terecht voor een goed
technisch advies bij de aanschaf en installatie van een warmtepomp.

warmtepomp pieterse installatietechniek

Zonneboiler

Een duurzame en energiezuinige manier om water te verwarmen.
Een zonneboiler verwarmt water met behulp van zonne-energie. De zonnecollectoren op het
dak verwarmen de vloeistof dat circuleert tussen de collectoren en het voorraadvat.
Tapwater in het voorraadvat wordt hierbij opgewarmd. Dat is een energiezuinige methode
en daardoor ook kostenbesparend. De zonneboiler kan gecombineerd worden met een
warmtepomp of een gastoestel (CV ketel).

zonneboiler pieterse installatietechniek

Veelgestelde vragen over Verduurzaming

Een warmtepomp maakt gebruik van de warmte uit de lucht, het water of de grond om uw woning of bedrijf te verwarmen. Een zonneboiler, daarentegen, gebruikt zonlicht om water te verwarmen. Beide systemen zijn duurzame alternatieven voor traditionele verwarmingssystemen en dragen bij aan een verminderde CO2-uitstoot.

De besparingen variëren op basis van uw specifieke situatie en gebruik. Over het algemeen kan een warmtepomp tot 40% besparen op uw verwarmingskosten, terwijl een zonneboiler tot 60% kan besparen op de kosten voor warm water. Investeer vandaag nog in duurzaamheid en pluk de financiële vruchten op de lange termijn.

Hoewel de meeste moderne huizen geschikt zijn voor beide systemen, zijn er factoren zoals isolatie, beschikbare ruimte en de oriëntatie van het dak die de efficiëntie kunnen beïnvloeden. Ons deskundige team kan een beoordeling uitvoeren om de beste oplossing voor uw specifieke situatie te bepalen.

De terugverdientijd varieert afhankelijk van verschillende factoren zoals de kosten van het systeem, de huidige energieprijzen en de hoeveelheid energie die u verbruikt. Gemiddeld kunnen huiseigenaren verwachten dat een warmtepomp zichzelf binnen 7-10 jaar terugverdient, terwijl een zonneboiler dit vaak al binnen 5-8 jaar doet. Overweeg een persoonlijke schatting door ons team om een nauwkeuriger beeld te krijgen voor uw specifieke situatie.

Samenwerken? Neem contact op